Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skellefteå kommun antar nytt folkhälsopolitiskt program

Ett nytt folkhälsopolitiskt program har idag antagits i kommunfullmäktige. Programmet fokuserar på åtta nationella folkhälsomål och utgör även de lokala hälsoinriktningar som Skellefteå kommun ska arbeta med.

– Det är snart 20 år sedan det första folkhälsopolitiska programmet antogs i Skellefteå kommun och nu har en ny folkhälsopolitik antagits. Det känns bra och rätt i tiden med tanke på den expansion vi är i och står inför, säger Kenneth Fahlesson, ordförande folkhälsorådet, Skellefteå kommun.

Programmet fokuserar på åtta olika nationella folkhälsomål inom social hållbarhet, vilket också är de lokala inriktningar som Skellefteå kommun kommer att arbeta med. Det är ett program med visioner men också konkreta åtgärder där bland annat psykisk ohälsa, konsekvenserna av en pandemi och ett inkluderande samhälle lyfts fram.

– Skellefteå växer och vi värdesätter att alla ska må bra. Vi behöver synliggöra människors mående och bevaka det. Vi har väldigt goda förutsättningar i Skellefteå för en god hälsa och det är tillsammans vi måste ta tillvara de förutsättningarna, säger Lina Tjärnström, folkhälsostrateg på Skellefteå kommun.

Hela folkhälsopolitiska programmet finns att ta del av på www.skelleftea.se/folkhalsa.


För mer information, kontakta gärna
:
Kenneth Fahlesson
Kenneth.fahlesson@skelleftea.se tel. 070-645 05 03

Lina Tjärnström
lina.a.tjarnstrom@skelleftea.se tel. 070-296 11 98

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden