Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skellefteå har utsetts till modellkommun för äldreomsorgens digitalisering

Skellefteå kommun har utsetts av SKR till en av tio kommuner som ska vara med och stärka äldreomsorgens digitalisering.

– Det känns roligt och viktigt att vi tillsammans med SKR ska vara med och lära och stötta andra kommuner med kunskap om digitala tjänster och välfärdsteknik, säger Skellefteås kommundirektör Kristina Sundin Jonsson.

I februari 2020 gjordes en överenskommelse mellan regeringen och SKR om äldreomsorg, där syftet är att ge kommuner och regioner bättre förutsättningar för verksamhetsutveckling med digitalisering inom äldreomsorgen.

Överenskommelsen är treårig och gäller för åren 2020–2022. Den omfattar totalt 200 miljoner kronor under 2020.

De tio kommunerna som utsetts av SKR har kommit längre i att implementera digitala lösningar i äldreomsorgen och kompletterar även varandra när det gäller styrkeområden, geografi och kommunstorlek.

– Det här ger oss en möjlighet att vara med och fortsätta utveckla nya vardagsnära arbetssätt med hjälp av teknikens möjligheter och ge individer nya möjlighet att leva livet bäst möjligt, säger Ejja Häman Aktell, vård- och omsorgschef vid Skellefteå kommun.

Modellkommunerna är Borås, Eskilstuna, Grästorp, Kalmar, Karlstad, Kramfors, Lund, Skellefteå, Uddevalla och Övertorneå.

Läs mer om modellkommuner för äldreomsorgens digitalisering här

Kontakt:

Ejja Häman Aktell, chef vård- och omsorg

Telefon: 070-6024212

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden