Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Servicebostad fortsätter sin verksamhet

Vid torsdagens sammanträde beslutade socialnämnden att servicebostaden som är riktad mot personer med psykisk ohälsa och missbruksproblem ska fortsätta sin verksamhet. Därmed kommer boendet inte att avvecklas i nuläget enligt förslaget i tjänsteskrivelsen.

- Utifrån de uppgifter vi fått till oss från brukarorganisationer och medarbetare har vi beslutat att behålla verksamheten. Men verksamheten behöver ses över så att boendet ger förutsättningar till trygghet för såväl brukare som medarbetare, säger Iosif Karambotis, socialnämndens ordförande.

  Avdelningen Stöd och service fick i uppdrag av nämnden att utreda vilka insatser som kan göras för att komma tillrätta med problematiken på boendet samt visa vilka ev. alternativa lösningar som kan erbjudas brukarna. Återrapportering till nämnden ska ske senast juni 2022.

  Kontaktperson

  Iosif Karambotis, ordförande socialnämnden (S), 072-249 92 26

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner

  Presskontakt

  Caroline Thorén

  Caroline Thorén

  Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
  Emilie Sjölund

  Emilie Sjölund

  Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

  Skellefteå kommun

  Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

  Skellefteå kommun
  Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
  931 85 Skellefteå
  Sweden