Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Samtliga folkbibliotek i Skellefteå är nu öppna

Sedan en tid tillbaka har Stadsbiblioteket och Campusbiblioteket haft öppet för nödvändiga besök och från och med i går måndag 25 januari öppnade samtliga närbibliotek. Under veckan kommer också meröppet på närbiblioteken och Campusbiblioteket igång igen.

Närbiblioteken öppnar upp med ordinarie öppettider samtidigt som Stadsbiblioteket och Campusbiblioteket tillsvidare fortsätter med nuvarande öppettider.

Det råder fortfarande begränsningar i service och antal besökare
Detta gäller:
- Begränsat antal samtidiga besökare anpassat utifrån det enskilda bibliotekets möjligheter att kunna hålla avstånd och undvika trängsel. Antalet besökare per bibliotek anslås tydligt vid entrén.
- Biblioteken är fortsatt ingen mötesplats, utan endast öppna för snabba och nödvändiga ärenden.
- Begränsningar i sittplatser samt medier att läsa på plats.
- Vi uppmanar alla som besöker oss att göra sina ärenden snabbt, max 30 minuter.
- Självbetjäning gäller för datoranvändning och kopiering.
- Besök biblioteken enbart om du känner dig fullt frisk.
- Ta ansvar och håll avstånd till andra besökare och personal.

Take away
Om du inte vill besöka biblioteken just nu, men ändå vill kunna låna kan du beställa en Take away-påse och hämta den utanför. Använd ”Bibblan direkt”, ring eller mejla oss dina önskemål. Kontaktuppgifter finns på http://bibliotek.skelleftea.se

Hemkörning
I samband med öppnandet införs också en ny tjänst. Du som tillhör riskgrupp har möjlighet att få hemleverans av böcker. Kontakta biblioteket för mer information.

Digitala biblioteket
Kom ihåg bibliotekets e-tjänster. Där kan du utan väntetid till exempel låna e-böcker och strömmande film. Upptäck hela vårt utbud på http://bibliotek.skelleftea.se. Under pandemin har biblioteket utökat antalet möjliga lån via bibliotekets e-tjänster och också utbudet av e-böcker och e-ljudböcker har utökats.

- Biblioteksverksamheten är efterlängtad. Därför känns det bra att alla våra folkbibliotek nu är öppna igen. Det är fortsatt väldigt viktigt att det egna ansvaret finns hos våra användare, att man respekterar vår uppmaning att endast besöka oss för snabba och nödvändiga ärenden samt att man naturligtvis stannar hemma vid minsta symptom”, säger Mikke Ejrevi, avdelningschef kultur- och bibliotek.

Kontakt:
Mikke Ejrevi
, avdelningschef Kultur- och Bibliotek
070-330 47 11, mikke.ejrevi@skelleftea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden