Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Sammanfattning av beslut efter dagens sammanträde för kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunstyrelsen

I dag den 15 oktober hade kommunstyrelsens arbetsutskott samt kommunstyrelsen sammanträde och beslutade då om bland annat förslag på ny vindkraftsplan, yttrande gällande ny E4-förbifart samt ny detaljplan för Myckle.

Förslag på vindkraftsplan

Skellefteå kommun har tagit fram ett förslag på en ny vindkraftsplan. Vindkraftsplanen pekar ut ett antal områden där kommunen bedömer att det är lämpligt att anlägga vindkraft. Den 4 november ska kommunstyrelsen fatta beslut om samråd för vindkraftsplanen, något som ger allmänheten möjlighet att tycka till om planen.

- Det finns ett väldigt stort intresse från exploatörer av att anlägga vindkraft inom kommunen. Vi har utrett 36 områden under utredningsarbetet för vindkraftsplanen, såväl outbyggda områden från den tidigare planen som nya förslag, och har nu landat i att det faktiskt bara finns sex möjliga områden, plus två alternativa områden, för vindkraft ur ett exploateringsperspektiv om man ser till det bästa för kommuninvånarna och kommunen, säger Lorents Burman (S), kommunalråd i Skellefteå.

Läs mer: https://skelleftea.se/invanare/arkiv/nyhetsarkiv/bo-trafik-och-miljo/2024-10-15-en-ny-vindkraftsplan-foreslar-sex-omraden-i-kommunen---som-lampliga-for-vindkraft
För mer information, kontakta: Angelica Eklund Riechert, samhällsstrateg på Skellefteå kommun, 073-810 94 84

Nya bostadsområden på Södra Sunnanå

Skellefteå kommun gör en jättesatsning för att utveckla tre nya bostadsområden på Södra Sunnanå. 126 miljoner kronor ska gå till allmän infrastruktur för att förbereda för omkring 1 000 nya bostäder. (Slutgiltigt beslut för investeringen fattas av kommunstyrelsen den 4 november.)

- Utvecklingen av Södra Sunnanå är ett viktigt steg för att kunna möta behoven av bostäder för såväl nya som gamla invånare i kommunen. Det känns bra att kunna besluta om denna investering och visa att vi både planerar och bygger för framtiden, säger Lorents Burman (S), kommunalråd i Skellefteå kommun.

Läs mer: https://skelleftea.se/invanare/arkiv/nyhetsarkiv/bo-trafik-och-miljo/2024-10-15-investering-for-att-utveckla-nya-omraden-for-1-000-bostader-pa-sodra-sunnana
För mer information, kontakta: Sofia Lundman, mark- och exploateringsingenjör på Skellefteå kommun, 073-067 98 53

Mer attraktiv kollektivtrafik

För att Skellefteå kommun ska få en så attraktiv kollektivtrafik som möjligt kommer regiontrafiken att få fler turer på både helger och vardagar från och med december.

Läs mer: https://skelleftea.se/invanare/arkiv/nyhetsarkiv/bo-trafik-och-miljo/2024-10-15-fler-turer-for-busslinjer-utanfor-stan
För mer information, kontakta: Robert Nyman, verksamhetschef trafik vid Skellefteå kommun: 070-678 65 48

Ny detaljplan i Myckle

En ny detaljplan ska tas fram i syfte att möjliggöra fler bostäder i Myckle. Bostäderna ska koppla ihop Myckle och Mobacken, väst i staden, med både radhus och flerbostadshus. Förslaget går nu vidare till kommunstyrelsen för beslut.

Läs mer:https://skelleftea.se/invanare/arkiv/nyhetsarkiv/bo-trafik-och-miljo/2024-10-15-nytt-planuppdrag-for-permanenta-bostader-i-myckle

Skellefteå kommuns yttrande om ny E4-förbifart

Trafikverket har än en gång utrett alternativa sätt för E4 att passera genom Skellefteå. Skellefteå kommun har fått möjligheten att yttra sig över handlingen som innehåller fyra övergripande förslag: Östra leden, Länk 372, Tuvan och Sundgrundsleden, där kommunen fortsatt förordar Östra leden.

Läs mer: https://skelleftea.se/invanare/arkiv/nyhetsarkiv/bo-trafik-och-miljo/2024-10-15-skelleftea-kommun-forordar-ostra-leden-som-ny-e4-forbifart
För mer information, kontakta:
Lars Hedqvist, planchef, 070-625 22 53

Ämnen

Kategorier


Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden