Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Säsongsöppning av Vitbergsbadet senareläggs

Öppningen av det tempererade utomhusbadet Vitbergsbadet i Skellefteå blir senarelagd denna säsong. Orsaken är ett planerat underhållsarbete som dragit ut på tiden på grund av den kalla väderleken. Preliminärt datum för öppning är satt till den 10 juli.

Det är i den större vågbassängen samt i barnpoolen som underhållsarbetet genomförs. Här finns sprickor och håligheter som måste lagas, samt att underlaget ska målas.
– Arbetet är nödvändigt för att anläggningen ska hålla långsiktigt och vara säker för besökarna, så att de inte gör sig illa på till exempel vassa delar, förklarar Stefan Lundström, fastighetsförvaltare vid Skellefteå kommun.

För att kunna genomföra underhållet krävs en viss temperatur i betong och luft, och den kalla våren har därför gjort att arbetet försenats.
– Det är tråkigt, och vi förstår om en del blir besvikna. Vi hoppas kunna öppna den 10 juli och under tiden erbjuder Skellefteå kommun andra alternativ, berättar Berith Markstedt, avdelningschef vid kultur- och fritidskontoret.

Inomhusbadet Eddahallen, som normalt har stängt på helgerna under sommaren, kommer nu att ha extraöppet under denna period. Förutom ordinarie sommartider hålls simhallen, med sex olika bassänger, öppen både lördag och söndag, då mellan kl 9 och 16. Det finns också ett tempererat utebad i Byske, som slår upp portarna den 17 juni.
Skellefteå kommun erbjuder även återköp av sk sommarkort, där inträde till Vitbergsbadet, Byske tempererade utebad samt Eddahallen ingår. Den som eventuellt vill ha pengarna tillbaka kontaktar då Skellefteå kommuns kundtjänst.

För ytterligare information kontakta:
Stefan Lundström, fastighetsförvaltare: 070–379 35 34, stefan.lundstrom@skelleftea.se
Berith Markstedt, chef för ungdoms- och folkhälsoavdelningen, kultur- och fritidskontoret: 076–761 32 30, berith.markstedt@skelleftea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden