Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Sänkta matchtaxor på grund av Covid-19

Skellefteå kommuns elitföreningar inom fotboll och ishockey får sänkta matchtaxor under perioden 15 mars – 31 december 2020 på grund av Covid-19. Det har fritidsnämnden beslutat. Föreningarna kommer endast att betala 25 procent av normal matchtaxa.

Många föreningar har drabbats hårt ekonomiskt eftersom de inte kunnat ha någon publik på sina matcher och på detta sätt missat intäkter både när det gäller inträden och fikaförsäljning på grund av restriktionerna i samband med Covid-19.

Skellefteå kommun har tittat på föreningar som är förbundsserier i fotboll och SHL/CHL i ishockey. De föreningar som berörs av denna sänkning av matchtaxan är:

Fotboll
Morön BK – dam- och herrlag
Sunnanå SK – dam- och herrlag
Skellefteå FF - herrlaget
Kågedalen AIF - damlaget
Myckle IK - damlaget

Ishockey
Skellefteå AIK – herrlaget

Fritidsnämnden beslutade också att om Folkhälsomyndighetens beslut gällande folksamlingar på maximalt 50 personer kvarstår kommer fritidsnämnden att göra en utredning vilka idrotter som drabbats av detta.

För mer information:
Joakim Wallström, ordförande i fritidsnämnden 
0703-067813

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden