Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Röktester ska göras på Solbackens industri- och handelsområde

Med start nästa vecka, vecka 44, och fram till vecka 47, ska röktester göras på det kommunala ledningsnätet på Solbacken. Det gäller både handels- och industriområdet.

Syftet med testerna är att se om det finns felkopplingar mellan dagvatten- och avloppsledningar. Testerna innebär att rök kommer att synas längs husväggar, gatubrunnar och stuprör.

– Röken som används är ofarlig. Den påverkar varken människor, djur, textil eller möbler. Dricksvattnet påverkas inte heller under det pågående arbetet, säger Klas Lundgren, verksamhetschef vatten och avlopp vid Skellefteå kommun.

    Idag gör felkopplingar att det kommer mer vatten till reningsverket när det regnar. Genom att hitta och åtgärda felkopplingar minskas även risken för översvämningar.

    Under tiden arbetet pågår kommer trafiken i området att påverkas.

    – Vi genomför arbetet för att Skellefteå ska fortsätta växa hållbart. Det kan så klart vara frustrerande för stunden men jag tror att alla har överseende med den tillfälliga störningen som kan uppstå, säger Klas Lundgren.

      För mer information, kontakta:
      Klas Lundgren, verksamhetschef vatten och avlopp: 072-22 55 378

      Ämnen

      Regioner

      Kontakter

      Agnetha Boström

      Agnetha Boström

      Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
      Emilie Sjölund

      Emilie Sjölund

      Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

      Skellefteå kommun

      Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

      Skellefteå kommun
      Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
      931 85 Skellefteå
      Sweden