Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Premiär för Hälsans stig i Kåge och i Skelleftehamn

Nu är det hög tid att premiärtraska på de nya promenadstråken Hälsans stig i Kåge och i Skelleftehamn. Slingorna sträcker sig genom omväxlande miljöer på orterna och ska uppmuntra till lättillgänglig motion. På onsdag invigs stigen i Kåge.

Sedan förra hösten har det arbetats med att etablera promenadstråk under konceptet Hälsans stig i Kåge och Skelleftehamn. Idag, måndag, sätts den sista skylten på plats och stigarna är redo för att vandras på.

– Vi har etablerat de här promenadstråken för att uppmana till motion och trygga och hälsosamma promenader på orterna, säger Lina Tjärnström, folkhälsostrateg på Skellefteå kommun.

Slingorna på bägge orterna är runt fem kilometer långa och varje kilometer är markerad så att man ska kunna starta var som helst längs vägen. I Skelleftehamn går promenaden runt samhället men i Kåge har man arbetat på ett lite annat sätt.

– Där går slingan även över privata marker under sommarhalvåret. Det har lett till ett fint samarbete med markägare och det är en riktigt trevlig promenadslinga, säger Lina Tjärnlund.

På onsdag, den 5 oktober, sker invigningen av Hälsans stig i Kåge. Invigningen sammanfaller med seniordagarna som går av stapeln på orten och representanter från Skellefteå kommun och Riksförbundet Hjärtlung kommer att vara på plats.

– Vi kommer att stå vid församlingshemmet och dela ut kartor. Måltidsenheten är också på plats och bjuder på dryck, berättar Lina Tjärnlund.

Tid och plats: 10.00-12.00 Invigning av Hälsans stig i Kåge med tipsrunda.

Här kan du läsa mer om Hälsans stig i Skellefteå kommun.

Här kan du läsa mer om vad som händer under seniordagarna.

Kontaktperson: Lina Tjärnlund, folkhälsostrateg, 070-2961198

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden