Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Politiker från Rwanda och Namibia besöker Skellefteå

Mellan den 14 och 16 juni kommer två kvinnliga politiker från Rwanda och Namibia att besöka Skellefteå inom ramen för det internationella ledarprogram som Skellefteå kommun medverkar i. Kommunalrådet Evelina Fahlesson (S) är deras mentor och besöket handlar om att utbyta såväl erfarenheter kring politiskt ledarskap och demokrati som att besöka olika kommunala verksamheter.

- Det känns värdefullt att få utbyta tankar och erfarenheter kring politiskt ledarskap, välfärd och demokrati med kvinnliga politiska ledare från andra delar av världen. Det är ett sätt att stärka den globala demokratin och samtidigt inspirera varandra, säger Evelina Fahlesson.

Under besöket i Skellefteå kommer kvinnorna att få följa Evelina Fahlesson i hennes ordinarie arbete för att se hur det vardagliga politiska arbetet funkar tillsammans med tjänstepersoner i kommunen. Under besöket kommer kvinnorna även att få träffa andra nyckelpersoner inom Skellefteå kommun och få veta mer om hur Sverige och Skellefteå arbetar med samhällsplanering, hållbarhetsfrågor och förändringsprocesser. Det blir även ett par rundturer i Skellefteå med omnejd.

- Jag hoppas kunna ge dem en bra inblick i hur vi i Skellefteå arbetar när det gäller såväl den löpande verksamheten som den stora samhällsomvandling som vi befinner oss i. Trots att vi verkar i olika delar av världen och har delvis olika förutsättningar så tror jag att det finns mycket vi kan lära av varandra i våra gemensamma roller som ledande förtroendevalda politiker, säger Evelina Fahlesson.

  Innan besöket i Skellefteå har kvinnorna besökt SKR, Sveriges kommuner och regioner, under några dagar.

  Media är välkomna att träffa Evelina Fahlesson och de två politiska ledarna från Rwanda och Namibia på onsdagen den 15/6 klockan 11. Samling i receptionen i stadshuset.


  FAKTA
  Det är åttonde gången som programmet anordnas med SKR som samarbetspart och Internationellt Centrum för Lokal Demokrati (ICLD) som ansvarig. De internationella politikerna har varsin mentor i form av en svensk ledande politiker. Ledarprogrammet är 12 månader långt. I programmet ingår bland annat förändringsledning, politiska processer och Agenda 2030.
  Mentorerna är ledande förtroendevalda i kommunerna Borlänge, Hylte, Gislaved, Kristinehamn, Skellefteå och Älmhult och i Region Stockholm, Region Kalmar och Region Kronoberg.

  För mer information:
  Evelina Fahlesson (S), kommunalråd
  070 523 09 94

  Ämnen

  Regioner

  Presskontakt

  Caroline Thorén

  Caroline Thorén

  Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
  Emilie Sjölund

  Emilie Sjölund

  Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

  Skellefteå kommun

  Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

  Skellefteå kommun
  Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
  931 85 Skellefteå
  Sweden