Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Plexiglas gör det möjligt för nära och kära att ses på boenden

Nu gör Skellefteå kommun sina vård- och omsorgsboenden åter tillgängliga för besökare. Tack vare plexiglasskärmar monterade utomhus kan de boende träffa sina närstående utan risk för smitta.

På grund av Coronapandemin råder besöksförbud på vård- och omsorgsboendena i Sverige. Men förbudet gäller inomhus. Utomhus finns inte samma restriktioner, och där är risken för smitta lägre.

Därför har Skellefteå kommuns vård- och omsorgsavdelning beslutat att boendena ska erbjudas att sätta upp väggar av plexiglas utomhus. Väggen är av en modell som spänns fast över ett bord, och plexiglaset mellan boende och besökare eliminerar eventuell risk för smitta. Därmed blir besök åter möjligt vid boendena.

Liknande lösningar har testats på boenden i andra svenska kommuner de senaste veckorna. Skellefteå kommun har bestämt sig för att alla Skellefteå kommuns 20 vård- och omsorgsboenden ska erbjudas att sätta upp skyddsväggar av plexiglas.

Varje boende sätter upp sina egna rutiner för hur besöken ska gå till. På boendet Trivseln i Ursviken, som är på väg att montera sin utrustning, kommer anhöriga att kunna boka tider.

– Vi ser fram emot många kära återseenden och härliga möten på vård- och omsorgsboendena i vår och sommar. Det har vi längtat efter, säger Ejja Häman Aktell, chef för vård- och omsorgsavdelningen.

Kontaktpersoner

Ejja Häman Aktell, chef Vård och omsorg, 070-602 42 12

Trivseln

Madelene Leonardsson, boendechef, 070-214 32 24,

Johan Ulfsparre, enhetschef, 070-661 19 03

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden