Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Plan för tryggare och roligare vinterlek i Skellefteå kommun

Belysning i fler pulkabackar och nya grillplatser är bland de åtgärder som ska säkerställa trygga och roliga lekmiljöer för barn året runt i kommunen. Planerad start för arbetet är 2025.

Detta beslutade samhällsbyggnadsnämnden på dagens sammanträde. Samtidigt uppdrar de till förvaltningen att begära medel för åtgärderna i budgetprocessen för 2025.

- I vår norra landsända är det extra betydelsefullt att kunna erbjuda barn en rolig och utvecklande lek i trygga utemiljöer under vintersäsongen, säger Sara Keisu-Lundh, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

De beslutade förbättringsåtgärderna går i linje med ”Riktlinjer för vinterlek” och har tagits fram efter inventering av befintliga miljöer för vinterlek. Arbetet är ett samarbete mellan Samhällsbyggnad och Kultur- och fritidskontoret.

Framför allt handlar det om belysning på platser där barn leker på vintern. Det ger platser som upplevs tryggare och kan användas under en större del av dygnet under de mörka vintermånaderna. Dessutom ska fler grillplatser och informationsskyltar placeras ut.

Kostnaden för investeringen ligger på ca 1,2 miljoner kronor samt en årlig driftskostnad på 20 000 kronor per år. Belysningen i pulkbackarna står för den absolut största delen av investeringen.

De beslutade förbättringsåtgärderna är:

  • Belysning i pulkbackar i Anderstorp, Stackgrönnan, Bureå, Burträsk, Byske, Hedensbyn, Kåge, Medle, Morö Backe, Moröhöjden, Sunnanå/Falkträsket och Sörböle.
  • Grillplatser i Stackgrönnan, Byske, Hedensbyn och Moröbacke.
  • Informationsskyltar på Nordanå och Älvsbacka.

För mer information, kontakta:
Sara Keisu-Lundh (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden: 073-076 41 57

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden