Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

På lördag gör Vitbergets dag gör återkomst – under nytt namn


Den 25 mars är det dags för ”Vitbergets dag” att återuppstå, men nu under namnet ”Upptäck Vitberget” (”Explore Vitberget” på engelska). Mellan klockan 11–14 kommer Vitberget att fyllas med föreningar och andra aktörer och det bjuds på massor av prova-på-aktiviteter.

”Upptäck Vitberget” är en aktivitetsdag för både barn och vuxna. Det är en chans för föreningar att visa upp sig och låta besökarna prova på olika aktiviteter. Man kan bland annat testa rodel, kom-i-kapp-pulka och konståkning. Vuxna kan åka på guidad skidtur och barnen har ett eget Vasalopp, och så bjuds det på fika.

Med dagen hoppas man att både gamla och nya invånare ska besöka till Vitberget och kanske rent av upptäcka något de inte sett förut, eller ny favoritaktivitet.

- Orsaken till att namnbytet innehåller just ordet ”upptäck” handlar om att vi vill uppmuntra till att upptäcka platser i vår kommun, den här gången Vitberget. Och för nyinflyttade kanske själva Vitberget i sig blir en ny upptäckt, säger Stefan Permansson, friluftssamordnare på Skellefteå kommun.

Du hittar mer information på skelleftea.se/upptackvitberget

Vill du veta mer, kontakta:

Stefan Permansson, friluftssamordnare på Skellefteå kommun, 070–3519677

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden