Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nytt system för insamling av grovavfall nästa år

Insamlingen av grovavfall i Skellefteå kommun utvecklas inför nästa år för att det ska bli enklare för både invånarna, kommunen och entreprenören. Samtidigt innebär det nya systemet en lägre belastning på miljön och ekonomin.

Beslutet togs på samhällsbyggnadsnämndens möte idag, den 20 mars. Det innebär att alla hushåll får en kostnadsfri grovavfallsinsamling varje vår. Hushållen ska meddela om de har material som behöver hämtas och då behöver entreprenören bara köra till de som har behov av hämtning.

– Att ha en fastighetsnära grovavfallsinsamling är en fin service till våra invånare och det är glädjande att vi nu beslutat om ett mer hållbart sätt att genomföra den på, säger Sara Keisu-Lundh (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Det nya systemet börjar gälla från och med 2024.

– Det blir lättare för invånarna att ha koll på när hämtningen sker och material som kan återbrukas slipper stå ute länge och bli förstört. Det nya systemet minskar också risken att material missas, säger Agneta Lantto-Forsgren, verksamhetschef avfall vid Skellefteå kommun.

  Under 2023 sker grovavfallsinsamlingen endast i ytterområdena eftersom kommunen inte har lyckats få någon entreprenör som kan motsvara de krav som är ställda för grovavfallsinsamlingen. Invånare behöver inte meddela om de har något som ska hämtas upp, men behöver hålla utkik när grovavfall ska hämtas i deras område. Aktuell information finns på skelleftea.se/grovavfall

  För mer information, kontakta:
  Sara Keisu-Lundh (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden: 073-076 41 57
  Agneta Lantto-Forsgren, verksamhetschef avfall: 070-601 55 80

  Ämnen

  Regioner

  Kontakter

  Agnetha Boström

  Agnetha Boström

  Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
  Emilie Sjölund

  Emilie Sjölund

  Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

  Skellefteå kommun

  Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

  Skellefteå kommun
  Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
  931 85 Skellefteå
  Sweden