Följ Skellefteå kommun

Nystartad KAST-mottagning i Skellefteå

Pressmeddelande   •   Maj 26, 2020 14:06 CEST

Nu har det startat en mottagning i Skellefteå för personer som vill sluta med att köpa sexuella tjänster och porrsurfare som är på gränsen till att köpa sex. Namnet är KAST (för köpare av sexuella tjänster).

- Vi vill att dem vi träffar ska få en insikt och verktyg för att sluta köpa sexuella tjänster, förklarar Jenny Åkerlund, enhetschef vid Individ- och familjeomsorgen om den nystartade mottagningen.

Mottagningen startade upp nu under våren 2020 och behandlingen som är helt frivillig bygger på individuell samtalsbehandling med syftet att få personen att förändra sitt beteende och hitta andra strategier än att köpa sexuella tjänster.
- Vi vänder oss framför allt till dem som köper sexuella tjänster och vill sluta med det.

Ökning när städer växer
Bakgrunden till att mottagningen startat är bland annat att frågorna om prostitution och människohandel kommit högre upp på agendan den senaste tiden utifrån att man förväntar sig att Skellefteå kommer att växa.
- Man har ofta sett en ökad prostitution när städer växer snabbt, berättar Jenny Åkerlund och fortsätter:
- Umeå startade för ett par år sedan och nu tyckte vi det var dags att dra igång i Skellefteå.

Flera mottagningar i landet
Mottagningen i Skellefteå är inte unik på något sätt utan det finns KAST-mottagningar på flera ställen i vårt avlånga land.
- Tyvärr har köp av sexuella tjänster ökat i hela Sverige, berättar Jenny Åkerlund.
Målet med deras nystartade verksamhet är att köpare av sexuella tjänster upphör.
- De som kommer hit ska få hjälp med att både förändra och reflektera över sitt beteende och sin människosyn och hitta andra strategier än att köpa sex.

Vill du veta mer kontakta:

Jenny Åkerlund, enhetschef vid Individ- och familjeomsorgen 072-223 70 67

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.