Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nya flerbostadshus och utbyggnad av restaurang på Moröhöjden

Nya flerbostadshus på Moröhöjden, intill Ica Morön, ska nu byggas av Samhällsbyggnadsbolaget. Samtidigt satsar restaurangen Big Smajl på att bygga ut. Detta möjliggjordes efter beslut i bygg- och miljönämnden under torsdagen.

-Det känns bra att vi nu antagit en plan för ännu fler bostäder på Moröhöjden. Det här är ännu ett steg i ett växande Skellefteå, säger Felicia Lundmark, bygg- och miljönämndens ordförande (S).

Detaljplanen som antogs möjliggör för byggandet av två nya flerbostadshus i 4 till 7 våningar med cirka 50 lägenheter. Planen gör det också möjligt för en utbyggnad av Big Smajls restaurang. Utbyggnationen innebär möjlighet för fler serveringsplatser söder om huvudbyggnaden samt en ny takterrass.

Planen innebär att delar av den mark som idag är utpekad för skola, bostäder, park, handel, parkering och samlingslokal kommer att övergå till område för bostäder och restaurang.  I och med de nya flerbostadshusen så bedöms det att utemiljön kommer att förbättras och gröna ytor kommer skapas.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden