Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nya bostäder kan bli verklighet på Sörböle

Sörböle kan få ett nytt bostadsområde med cirka 300 nya lägenheter. Idag beslutade bygg- och miljönämnden att det ska upprättas en detaljplan för området.

Det utpekade området ligger i södra delen av Sörböle, mellan Brogatan och Karlgårdsleden. Det är Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, som vill bygga flerbostadshus med fyra till sex våningar, totalt cirka 300 lägenheter.

– Det är roligt att Sörböle fortsätter att växa med attraktiva bostäder med möjlighet till goda kommunikationer, förskola/skola och rekreation i närområdet, säger Felicia Lundmark (S), ordförande i bygg- och miljönämnden.

    Eftersom detaljplanen räknas som en prio 1-plan enligt ett tidigare beslut från bygg- och miljönämnden kommer planarbetet att påbörjas inom en till sex månader.

    För mer information, kontakta:
    Felicia Lundmark (S), ordförande i bygg- och miljönämnden: 073-80 88 193

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Kontakter

    Agnetha Boström

    Agnetha Boström

    Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
    Emilie Sjölund

    Emilie Sjölund

    Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

    Skellefteå kommun

    Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

    Skellefteå kommun
    Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
    931 85 Skellefteå
    Sweden