Gå direkt till innehåll
Ny sträckning för Hälsans stig i centrala Skellefteå. Den går som en sju kilometer lång slinga på södra och norra sidan om Skellefteälven mellan Lejonströmsbron i väster och Älvsbackabron i öster.
Ny sträckning för Hälsans stig i centrala Skellefteå. Den går som en sju kilometer lång slinga på södra och norra sidan om Skellefteälven mellan Lejonströmsbron i väster och Älvsbackabron i öster.

Pressmeddelande -

Ny sträckning för Hälsans stig i centrala Skellefteå - Invigningsvecka 14-19 juni

Hälsans stig i centrala Skellefteå har fått en nysträckning. Den mäter sju kilometer och går som en slinga på södra och norrasidan om Skellefteälven mellan Lejonströmsbron i väster och Älvsbackabron iöster.

- Här har du möjligheten att komma ut i friska luften,ta en promenad vid vackra Skellefteälven och sitta ner och vila på en bänk meden vän. Kom ihåg att daglig motion för hjärta, lungor och kropp ger godlivskvalité, säger Gunilla Forsell, ordförande i föreningen Hjärt-lungSkellefteå och hälsar välkommen till Hälsans stig för en härlig promenad mellanden 14-19 juni.

Föreningen Hjärt-lung Skellefteå har tillsammans med Skellefteå kommunmedverkat till att ge Hälsans stig i centrala Skellefteå en ansiktslyftning.Promenadstråket har funnits under många år men framkomligheten och skyltningenhar blivit sämre av väder och vind. Dessutom har staden förändrats medexempelvis fler broar över Skellefteälven.

Invigningsvecka 14-19 juni

Under veckan 14-19 juni kommer kommunen tillsammans med Hjärt-lung attha en invigningsvecka av nya Hälsans stig i centrala Skellefteå.

- Vi hoppas att så många som möjligt passar på att ta sig en extrapromenad runt Hälsans stig denna vecka. Det gäller även våra kära politiker ikommunen, säger Lina Tjärnström, folkhälsostrateg, Skellefteå kommun.

Invigning

Datum: 14 juni

Tid: 15.00

Var: Hälsans stig i Skellefteå,norra brofästet Älvsbackabron

Deltagare: Kenneth Fahlesson,ordförande Folkhälsorådet, Lina Tjärnström, folkhälsostrateg, Skellefteå kommunoch några medlemmar ur föreningen Hjärt-lung Skellefteå.

De startar vid norra brofästet vid Älvsbackabron och går en promenadefter Hälsans stig in mot staden.

Vill du ha mer informationkontakta gärna:

Lina Tjärnström, folkhälsostrateg, Skellefteå kommun 070- 296 11 98

Gunilla Forsell, ordförande i föreningen Hjärt-lung Skellefteå 070-28481 61

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden