Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny spillvattenledning grävs ner på Morö Backe – gång- och cykelväg stängs av

Med början vecka 43 startar arbetet med att gräva ner en ny spillvattenledning på östra sidan om gång- och cykelbanan som går mellan Solbacken och Morö Backe. Ledningen behövs bland annat för att undvika problem med källaröversvämningar vid kraftiga regn.

Grävningsarbetet beräknas ta ungefär tre månader.

– Arbetet kan innebära störningar som buller och byggtrafik för de som bor närmast samt begränsad framkomlighet på gång- och cykelbanan eftersom den kommer att stängas av medan arbetet pågår, säger Markus Lindahl, projektledare.

    Avstängningen gäller från Tumstigen till Pulkstigen. Gång- och cykeltrafiken kommer att ledas om enligt orangea markeringar som finns uppsatta.

    – Marken där ledningen ska grävas ner är parkmark och tätortsnära skog så vi har behövt fälla alla träd på den östra sidan för att kunna gräva ner ledningen. Men vi ska återställa området under våren och sommaren nästa år, säger Markus Lindahl.

      För mer information, kontakta:
      Markus Lindahl, projektledare: 073-15 16 760
      markus.b.lindahl@skelleftea.se

      Ämnen

      Regioner

      Kontakter

      Agnetha Boström

      Agnetha Boström

      Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
      Emilie Sjölund

      Emilie Sjölund

      Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

      Skellefteå kommun

      Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

      Skellefteå kommun
      Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
      931 85 Skellefteå
      Sweden