Gå direkt till innehåll
 Sittande nedre raden från vänster, Thomas Lundmark, stiftelsen Träenigheten, Britt Inger Brisàdottir Skellefteå kommun, Rickard Falkman RISE.  Sittande övre raden från vänster, Lena Drugge, Träbransch Norr, Bror Sundqvist, Träcentrum Norr. Saknas på
Sittande nedre raden från vänster, Thomas Lundmark, stiftelsen Träenigheten, Britt Inger Brisàdottir Skellefteå kommun, Rickard Falkman RISE. Sittande övre raden från vänster, Lena Drugge, Träbransch Norr, Bror Sundqvist, Träcentrum Norr. Saknas på

Pressmeddelande -

Ny sajt lanserad – här hittar du allt om Träinnovationsklustret

På Träinnovationsklustrets nya webbplats kan du bland annat läsa om kommande arrangemang, hitta kontaktuppgifter och starta din prenumeration på nyhetsbrevet ”Trä, en viktig del av Skellefteås hållbara samhällsbyggande”.

Besök Träinnovationsklustrets webbplats:

www.skelleftea.se/trainnovation/trainnovationsklustret

I Västerbotten har träet använts som råvara sedan urminnes tider och träindustrin i länet sysselsätter idag omkring 2 600 personer, fördelade på cirka 100 företag. Kunskapen är stor och Träinnovationsklustret är en regional förstärkning som på olika sätt knyter ihop näringslivet med forskning, utveckling, utbildning och provningsverksamhet.

Klustret fungerar också som ett fönster mot omvärlden, där man arbetar för ett framgångsrikt erfarenhetsutbyte. Sedan bildandet 2017 har man i samarbete med externa aktörer genomfört allt från seminarieserier och konferenser till möten och studiebesök för att främja det hållbara byggandet och sätta fokus på träet som det främsta och mest förnyelsebara materialet. Tack vare stark samverkan har Skellefteå blivit en nod för träutveckling i Sverige.

Träinnovationsklustret består av sex organisationer – Stiftelsen Träenigheten, Skellefteå kommun, Luleå Tekniska universitet, Träcentrum norr, RISE och Träbransch norr – och nu finns all information om Träinnovationsklustret samlad på en och samma plats.

För mer information, kontakta
Britt-Inger Brisádottir, utvecklingsstrateg och samordnare Träinnovationsklustret Skellefteå kommun, 070-242 79 19

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden