Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny helhetslösning för trygghetsskapande teknik i Skellefteå kommun

Skellefteå kommun har tecknat ett avtal gällande trygghetsskapande teknik med Everon. Det är en helhetslösning för hela socialförvaltningen och är unik i sitt slag i Sverige.
-Vad vi vet är vi de första som lyckas med en så här stor och övergripande upphandling för att få de produkter som vi verkligen vill ha, säger Michael Stiglund, utvecklare på socialkontoret, Skellefteå kommun.

Inom kommunen har det tidigare funnits flera olika larmlösningar. Nu blir det en gränsöverskridande lösning med ny teknik för hela socialförvaltningen. Vård och omsorg, stöd och service och individ- och familjeomsorgen kommer alla ha möjlighet att använda sig av en gemensam plattform.
-Vi går mot säkrare lösningar än de analoga produkter som vi haft tidigare. Det är den mest avgörande delen. Sedan finns det fler faktorer. Vi får till exempel en helt annan överblickbarhet än vi haft tidigare, säger Michael Stiglund.
-Vi river ner murar som vi tidigare har byggt upp och det ger möjlighet till mer flexibilitet och ett utökat samarbete i framtiden, säger Kenny Lundström, larmchef på Skellefteå kommun.

De som har trygghetslarm kommer ha samma larmfunktion som i dag.
-Skillnaden är att vi kommer kunna anpassa oss efter kundens behov på ett bättre sätt och kunna erbjuda funktioner som tidigare efterfrågats, säger Kenny Lundström.

För personalen blir det ett användarvänligt system där samtliga larm samlas i en app, vilket ger möjlighet att se vem som besvarar larmen.

- Det här är en del i framtiden för att kunna vara en attraktiv arbetsgivare och med teknikens möjlighet fortsätta göra skillnad för dem som vi är till för, säger Ejja Häman Aktell, vård- och omsorgschef i Skellefteå kommun.

Avtalet med Everon sträcker sig över fyra år med möjlighet till förlängning. Installationerna beräknas ske under första kvartalet 2021.


Kontaktpersoner:

Kenny Lundström, larmchef, Skellefteå kommun: 070-206 11 75

Michael Stiglund, utvecklare, socialkontoret, Skellefteå kommun: 070-673 49 58

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden