Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny e-tjänst för anmälan av osund konkurrens

Från och med idag, onsdag, är det möjligt att via en e-tjänst anmäla det man anser vara osund konkurrens av Skellefteå kommun. Ett internt näringslivsråd hanterar ärendet och beslutar hur det ska utredas.

E-tjänsten är ingången för den som anser att Skellefteå kommun utövar osund konkurrens och vill anmäla detta. När ett ärende är inskickat startar en nyinrättad arbetsprocess där kommunens interna näringslivsråd går igenom ärendet och beslutar om det behöver utredas av en extern aktör. Rådet består av kommunens näringslivschef, kommunens ekonomichef och en näringslivsutvecklare.

Om utredningen visar att kommunen bedriver osund konkurrens utifrån Konkurrensverkets definition ska kommunen antingen sluta med den aktuella tjänsten, eller upphandla den från en privat aktör.

Det har fram till idag saknats ett systematiskt arbete hos Skellefteå kommun för att hantera de frågor som kommer in från näringslivet om osund konkurrens. E-tjänsten och den bakomliggande processen är resultatet av ett politiskt beslut i kommunfullmäktige.

– Näringslivskontoret välkomnar den nya processen för att systematisera detta arbete. Ett strukturerat och transparent arbete är en förutsättning för att på sikt kunna nå uppsatta mål i det näringslivspolitiska programmet, säger Anja Palm, näringslivschef i Skellefteå kommun.

Mer information och länk till e-tjänsten finns på nedanstående sida. E-tjänsten hittas också på Skellefteå kommuns e-tjänsteplattform.

https://skelleftea.se/osundkonkurrens

Kontaktperson: Ronny Persson, 070-222 65 58

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden