Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny detaljplan godkänd – snart kan nya lägenheter byggas på Sjungande dalen

200 nya lägenheter på Sjungande dalen är ett steg närmare nu när bygg- och miljönämnden har godkänt en ny detaljplan för området. Ärendet skickas vidare till kommunfullmäktige för slutgiltigt beslut.

Planområdet ligger direkt norr om Orkestervägen. I söder finns befintliga flerbostadshus och i övriga väderstreck är området omgivet av skog och Sjungande dalens elljusspår.

– De nya bostäderna kommer att ligga nära alla friluftsaktiviteter som området erbjuder och få trivsamma innergårdsmiljöer med ytor för att leka och umgås, säger Annamaria Hedlund (S), ordförande i bygg- och miljönämnden.

    Enligt förslaget för området ska flera byggnader med drygt 200 bostadslägenheter byggas. Byggnaderna föreslås placeras högt upp på tomten så risken för skugga på de befintliga bostäderna i området blir minimal. Byggnaderna ska ha mellan fem och nio våningar, med det lägre våningstalet närmast Orkestervägen.

    För mer information, kontakta:

    Annamaria Hedlund (S), ordförande i bygg- och miljönämnden: 073-067 84 24

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Kontakter

    Agnetha Boström

    Agnetha Boström

    Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
    Emilie Sjölund

    Emilie Sjölund

    Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

    Skellefteå kommun

    Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

    Skellefteå kommun
    Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
    931 85 Skellefteå
    Sweden