Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu ska Prästbordet växa med nya bostäder

Prästbordet ska växa som stadsdel och få fler bostäder. Idag godkände bygg- och miljönämnden två nya detaljplaner för området.

– Det är viktigt att vi kommer igång med ytterligare en process för att möta den höga efterfrågan på bostäder. Särskilt bra är det också att vi satsar på att bygga radhus nära stan, vilket är efterfrågat bland många, säger Annamaria Hedlund (S), ordförande i bygg- och miljönämnden.

  En av detaljplanerna gör det möjligt att bygga flera radhus på en fastighet cirka 1,5 kilometer från centrala Skellefteå, där det idag står en förskola som inte längre används.

  Den andra detaljplanen omfattar det gamla seminariet, strax väster om Baldergymnasiet, och gör det möjligt att använda den anrika byggnaden till bostäder. Fastigheten ägs av en privat aktör och arbetet med att renovera den har påbörjats.

  Arbetet med att lösa bostadsbristen i kommunen är högt prioriterat. Idag finns det cirka 2000 obebyggda byggrätter för bostäder och kommunen arbetar intensivt med markanvisning för en stor del av dem.

  För mer information, kontakta:
  Annamaria Hedlund (S), ordförande i bygg- och miljönämnden: 070-379 53 58

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner

  Kontakter

  Agnetha Boström

  Agnetha Boström

  Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
  Emilie Sjölund

  Emilie Sjölund

  Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

  Skellefteå kommun

  Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

  Skellefteå kommun
  Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
  931 85 Skellefteå
  Sweden