Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu ska kommunen ta fram visioner för Myckle och Medle

Många bostäder behöver byggas i Skellefteå kommun de kommande åren när befolkningen växer. Myckle och Medle pekas ut som områden som har potential att växa, på grund av närheten till både stan, älven och landsbygden. Idag har bygg- och miljönämnden beslutat att det ska tas fram planprogram för hur respektive ort ska utvecklas.

De senaste åren har intresset för att bygga bostäder i Myckle och Medle ökat. För att områdena ska kunna utvecklas så hållbart som möjligt och möta efterfrågan ska de planläggas. Bland annat ska det utredas hur man lämpligast kan använda mark och vattenområden och samtidigt ta hänsyn till jordbruksmark och renskötselområden.

– Äntligen påbörjar vi planprogrammet för Medle och Myckle. Det är verkligen på tiden på grund av den stora efterfrågan på bostäder, säger Felicia Lundmark (S), ordförande i bygg- och miljönämnden.

    Både Myckle och Medle klassas som pendlingsorter eftersom de flesta arbetstillfällen finns i stan. Idag finns det främst vägar för biltrafik, så planprogrammen ska också utreda vad som krävs för att öka antalet hållbara resor till och från orterna. De ska också visa på det befintliga serviceutbudet och vilka behov som finns.

    Planprogrammen kommer att ligga till grund för flera framtida detaljplaner.

    För mer information, kontakta:
    Felicia Lundmark (S), ordförande i bygg- och miljönämnden: 073 80 88 193

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Kontakter

    Agnetha Boström

    Agnetha Boström

    Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
    Emilie Sjölund

    Emilie Sjölund

    Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

    Skellefteå kommun

    Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

    Skellefteå kommun
    Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
    931 85 Skellefteå
    Sweden