Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu kan ungdomar åka buss avgiftsfritt på fritiden

Skellefteå kommun vill uppmuntra fler att välja kollektivtrafiken, och från och med idag den 19 september inför vi avgiftsfria bussresor på fritiden för ungdomar.

I takt med att Skellefteå växer kommer kollektivtrafiken att spela en allt viktigare roll. Men den höga trafikbelastning som förväntas i Skellefteå är kollektivtrafiken en av nycklarna till att förbättra framkomligheten och miljön.

Från och med idag kan gymnasieelever och ungdomar 16-19 år ansöka om att få ta del av avgiftsfria bussresor på fritiden. Ansökan görs i Skellefteå kommuns kundtjänst i Stadshuset.

– Ungdomarna har efterfrågat det här och äntligen blir det verklighet. Nu blir det enklare för dem att ta bussen till kompisar eller aktiviteter runt om i kommunen. Det är inte bara bra för miljön men det blir också naturligt att välja kollektivt åkande på väg upp i vuxenlivet, säger Lorents Burman (S), kommunalråd.

  För att bussarna ska räcka till gäller de avgiftsfria resorna inte under rusningstid, det vill säga klockan 07:00-09:00 och 15:30-17:30 på vardagar, oavsett termin eller lov. På helger är det avgiftsfritt dygnet runt.

  De som omfattas av resorna är:

  • 16-19 år och folkbokförda i Skellefteå kommun.
  • Elever på gymnasiet, folkbokförda i Skellefteå kommun, men uppfyller inte ålderskravet.
  • I asylprocessen, men stadigvarande bosatta i Skellefteå kommun och 16-19 år.

  För mer information, kontakta:
  Jens Tjernström, projektledare vid Skellefteå kommun: 072-24 66 282

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Regioner

  Presskontakt

  Caroline Thorén

  Caroline Thorén

  Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
  Emilie Sjölund

  Emilie Sjölund

  Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

  Skellefteå kommun

  Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

  Skellefteå kommun
  Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
  931 85 Skellefteå
  Sweden