Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu kan Jörnsborna tycka till om den fördjupade översiktsplanen för Jörn

Idag startar granskningen, ett av de sista stegen i arbetet med att ta fram en ny fördjupad översiktsplan för Jörn. Till och med den 16 januari 2024 kan de som bor i Jörn återigen tycka till om planförslaget, som nu är omarbetat efter synpunkter som kom in i början av året.

– Målbilden är att befolkningen ska kunna dubbleras fram till år 2040 och göra det möjligt för fler mötesplatser och rörelse i samhället, samtidigt som Jörn också ska stärka sin roll som serviceort för den omkringliggande landsbygden, säger Lovisa Hällkvist, projektledare, Skellefteå kommun.

I planen beskrivs områden som ska finnas kvar och förbättras, och områden som kan byggas ut med bostäder, industrier och grönområden. Planeringen sträcker sig i första hand till år 2040, men höjd tas även för en långsiktig planering bortom år 2040. Planförslaget innefattar tre fokusområden:

  • Skapa trygga, attraktiva och robusta livsmiljöer
  • Underlätta för effektiva och hållbara kommunikationsmöjligheter
  • Göra det möjligt för en attraktiv och allsidig arbetsmarknad

– Önskan är att skapa ett attraktivt samhälle med livskvalitet som får människor att vilja besöka platsen, eller bosätta sig och stanna kvar. Jörn ska upplevas tryggt och familjärt med närhet till rika natur- och fritidsaktiviteter. Här ska det vara lätt att få ihop livspusslet i livets alla skeenden, avslutar Lovisa Hällkvist.

Fakta:

  • Granskning är ett av de sista stegen i planprocessen för en fördjupad översiktsplan.
  • Granskningen avslutas den 16 januari 2024.
  • Arbetet med den fördjupade översiktsplanen startade i början av 2022 och planeras att vinna laga kraft under våren 2024.

För mer information, kontakta:

Lovisa Hällkvist, projektledare Skellefteå kommun
lovisa.hallkvist@skelleftea.se
0703840974

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden