Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu kan förberedelserna för det nya bostadsområdet på Anderstorg påbörjas

Samhällsbyggnadsnämnden har nu gett klartecken för att bygga ut infrastrukturen inför det nya bostadsområde som ska byggas på Anderstorg.

-Det känns bra vi möjliggör för fler bostäder. Anderstorg är ett av de planerade volymprojekten som verkligen bidrar till bostäder i Skellefteå, säger Sara Keisu-Lundh(S), ordförande samhällsbyggnadsnämnden.

En ny detaljplan för Anderstorg antogs i somras och möjliggör för cirka 400 nya bostäder. Tidigare i höst utlyste Skellefteå kommun en markanvisningstävling för bostäderna i området, där bolag kommer tävla om vem som ska få bygga.

Parallellt med detta kommer kommunen nu alltså planera och bygga ut den kommunala infrastrukturen i området.

Anderstorg ska få en tydligare stadskaraktär med liv och rörelse. Området ska vara lättorienterat och upplevas tryggt och trivsamt såväl för boende som för dem som passerar och besöker Anderstorg. Lekfulla utemiljöer, närhet till grönska och säkra trafikmiljöer ska ge goda förutsättningar för en bra och trygg livsmiljö, säger Patrik Larsen, mark-och exploateringschef, Skellefteå kommun.

Utbyggnationen av infrastrukturen påbörjas under sommaren 2022.

Kontakt:

Sara Keisu-Lundh(S), samhällsbyggnadsnämndens ordförande, 073 076 41 57Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden