Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu invigs tvillingsförskolorna i Skellefteå

Den 20 maj på förskolans dagär det dags för invigning av de två nya förskolorna, vars byggnader ser exaktlikadana ut. De ligger i Falkträsket och på Mobacken.

- Vi satsar på framtiden ochdet lustfyllda lärandet. Därför har vi nu byggt större ytor för undersökandeoch lärande, berättar Kerstin Steinvall, avdelningschef förskolan, Skellefteåkommun.

Det var i januari i år som verksamheten startade, och det harsnart gått ett halvår sedan de öppnade. Det handlar om tvåsex-avdelningsförskolor med två våningar, byggda med utgångspunkt i barnenslärande. I byggnaderna finns en restaurang och gemensamma utrymmen, tillexempel ateljéer. Här kan barnen upptäcka, förundras och skapa genom olikaaktiviteter tillsammans med pedagogerna.

Olika zoner på gården

Deras utemiljöer är planerad i tre olika zoner, den trygga,den vidlyftiga och den vilda. De olika zonerna erbjuder olika sorters utmanandeoch utforskande för barnen.

- Det är viktigt att det finns en trygg zon där varje barnkan börja sin upptäcktsfärd nära en pedagog. Här finns sandlådan och andramaterial som barnen känner till, förklarar Petra Sahlin, rektor på Falkträsketsförskola.


När de är tryggare

När barnet är tryggt vågar hen utforska sin omgivning meraoch kan ta sig vidare ut i andra zoner.

- Där kommer andra utmaningar som utvecklar lärandet, tillexempel mer motoriska utmaningar och annat material för barnen. I alla zonerfinns pedagoger som kan utmana barnens tankar utifrån den miljö de befinner sigi, säger Petra Sahlin.


Framtidens stjärnor

På Mobackens förskola är gården döpt till Framtidens stjärnoroch där namnen på avdelningarna speglar hoppet om framtiden.

- De har fått namnen Guldmasken,Jazzkatten, Silvergrodan, Sångfågeln, Tigertassen och Rockbjörnen, berättarMariann Nilsson, rektor på Mobackens förskola. 

Firande utomhus

När förskolorna nu officiellt invigs den 20 maj kommer detatt firas med ballonger och vimplar på förskolan.

Barnen kommer att mötas via projektor och dansa och sjungatillsammans. De bjuds på fruktspett och lunch utomhus. På gården kommer detfinnas olika stationer med olika aktiviteter för barnen.

Fredrik Stenberg, ordförande i för- och grundskolenämnden ochKerstin Steinvall, avdelningschef förskolan kommer att vara på plats och hållaett kort tal och klippa band. Fredrik kommer att vara i Falkträsket och Kerstinkommer att vara på Mobacken.

Vill du veta mer kontakta gärna:

Fredrik Stenberg, ordförande för- och grundskolenämnden070-587 29 87

Kerstin Steinvall, avdelningschef förskolan 073-068 82 09

Petra Sahlin, rektor Falkträskets förskola 070-336 77 19

Mariann Nilsson, rektor Mobackens förskola 070-647 86 08

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden