Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu får barnen tycka till om namnen på kommunens lekplatser

Nu drar Skellefteå kommun i gång namngivningen av alla lekplatser och vill uppmuntra barn att vara med och tycka till.

Runt om i kommunen finns det över 90 lekplatser och de är döpta efter den gata de ligger på. Vi vill ge alla barn en chans att vara med och lämna förslag på namn som passar bättre.

– Jag hoppas få in en massa roliga och kreativa förslag på nya namn till alla våra lekplatser. Jag vill också passa på att uppmuntra alla barn att ge sig ut och utforska lekplatserna nu när de tinar fram ur snön, säger Anna Granlund, landskapsingenjör gator och parker.

  Förhoppningen är också att barnens medverkan kan leda till fler diskussioner om demokrati i skolan och förskolan.

  Namngivningen vänder sig främst till barn i alla åldrar, men även andra kommuninvånare är välkomna att vara med. Det går bra att föreslå flera namn på en och samma lekplats och även lämna förslag på flera lekplatser. Förslagen lämnas in via en digital karta på skelleftea.se/namnkartan under maj månad och sedan väljs de nya namnen ut bland förslagen som kommit in.


  För mer information kontakta:
  Anna Granlund, landskapsingenjör gator och parker: 073-058 69 76

  Relaterade länkar

  Kategorier

  Regioner

  Presskontakt

  Caroline Thorén

  Caroline Thorén

  Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32

  Skellefteå kommun

  Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

  Skellefteå kommun
  Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
  931 85 Skellefteå
  Sweden