Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu återinförs munskydd inom kommunens vård och omsorg

Från och med idag, den 20 juli, återgår alla medarbetare inom Skellefteå kommuns vård och omsorg till att bära munskydd i vårdnära kontakter. Rekommendationen kommer från Vårdhygien på Region Västerbotten.

Rekommendationen införs bland alla kommuner i Västerbotten eftersom antalet fall av covid-19 har ökat inom kommunal vård och omsorg och på sjukhusen.

– Vi ser för närvarande ingen stor ökning av covid-19 i våra verksamheter, men vi följer Vårdhygiens riktlinjer för att förebygga sjukdom för att skydda våra brukare, säger Sonny Bergmark, verksamhetschef på Vård och omsorg vid Skellefteå kommun.

Vårdhygien rekommenderar också att munskydd används övrig arbetstid om det finns smittspridning i en personalgrupp samt att alla enheter ser över sina rutiner för säkra besök. Precis som tidigare uppmanas medarbetare att stanna hemma vid symtom på covid-19.

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden