Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nationell rekryteringskampanj ska säkra bemanningen inom Stöd och service i ett växande Skellefteå

20 nya stödpedagoger och specialistsjuksköterskor varje halvår. Det är det ambitiösa målet för den återkommande rekryteringskampanj som Stöd och service ska bedriva mellan hösten 2022 och 2025. Syftet är att långsiktigt säkra bemanning och säkerställa att verksamheten har den breda kompetens som krävs för att ge rätt stöd till personer med funktionsnedsättning. Rekryteringsarbetet kommer att bedrivas nationellt och ska samtidigt bidra till att attrahera nya invånare till Skellefteå kommun.

- Vår ambition är att 20 procent av våra medarbetare ska ha en fördjupningskompetens som antingen specialistsjuksköterska eller stödpedagog år 2025 för att vi på så sätt ska kunna öka den brukarnära kompetensen, stärka arbetsgruppernas handlingsutrymme och förmåga samtidigt som vi säkrar bemanningen långsiktigt, säger Åsa Israelsson, chef för Stöd och service.

    För två år sedan introducerade Skellefteå kommun den nya yrkestiteln stödpedagog inom stöd och service. Som stödpedagog har man ett utökat ansvar för att stödja sina kollegor i arbetet med att sätta individens behov i centrum. Man ska också kvalitetssäkra metoderna och arbetssätten för hur stödet till individen ska ges. Stödpedagogen har också en handledande roll där de ska stötta de medarbetare som saknar utbildning. Detta är väldigt viktigt för att verksamheten ska kunna kvalitetssäkras. Eftersom rollen som stödpedagog är relativt ny i Skellefteå kommun kommer rekryteringskampanjerna att bedrivas nationellt.

    - Flera andra kommuner har haft den här rollen längre. Det gör att vi får ett större rekryteringsunderlag nationellt samtidigt som vi hoppas bidra till att öka inflyttningen till Skellefteå. Vi vill lyfta de yrkesmöjligheter inom offentlig sektor som finns i Skellefteå kommun, säger Åsa Israelsson.

      Rekryteringsprojektet kommer att pågå mellan 2022 och 2025 och utvärderas löpande. Det ersätter dock inte rekrytering av stödpedagoger och specialistsjuksköterskor under resten av året.

      För mer information:
      Åsa Israelsson, chef Stöd och service
      070 557 55 96

      Ämnen

      Regioner

      Kontakter

      Agnetha Boström

      Agnetha Boström

      Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
      Emilie Sjölund

      Emilie Sjölund

      Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

      Skellefteå kommun

      Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

      Skellefteå kommun
      Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
      931 85 Skellefteå
      Sweden