Gå direkt till innehåll
Napat Khiyapat modersmålslärare i thailändska och förstelärare med uppdrag i fjärrundervisning i Skellefteå kommun utsågs till vinnare av lärarpriset Guldäpplet. Foto: Bo Helmersson.
Napat Khiyapat modersmålslärare i thailändska och förstelärare med uppdrag i fjärrundervisning i Skellefteå kommun utsågs till vinnare av lärarpriset Guldäpplet. Foto: Bo Helmersson.

Pressmeddelande -

Napat från Skellefteå vann lärarpriset Guldäpplet


Napat Khiyapat modersmålslärare i thailändska och förstelärare med uppdrag i fjärrundervisning i Skellefteå kommun utsågs till vinnare av lärarpriset Guldäpplet.
-Jag tror knappt att det är sant, men jag känner mig mycket glad för priset, säger Napat Khiyapat.

Det var för sitt arbete med att förnya modersmålsundervisningen med både när- och fjärrundervisning, med ett berättande arbetssätt och anpassning till varje enskild elev. Som modersmålslärare undervisar Napat elever från årskurs 1 till och med gymnasiet, och i både närundervisning och distansundervisning via nätet.

-IT skapar nyfikenhet hos elever i alla åldrar, säger Napat Khiyapat. Bara metodenkan locka deras intresse, öka deras motivation, engagemang och lust att lära. Att använda webbverktyg ökar elevers datakompetens samtidigt som de utvecklar sig i språket, sägerNapat Khiyapat.

Motivering till Guldäpplet:

Napat Khiyapat, modersmålslärare i thailändska och förstelärare med uppdrag i fjärrundervisning, Modersmålsenheten i Skellefteå kommun. För att hon med sitt arbete i både när- och fjärrundervisning, från årskurs 1 till sista året på gymnasiet utnyttjar hon digitaliseringens alla verktyg för att ge sina elever möjlighet att utveckla och fördjupa lärandet i sitt modersmål. 

Hon förnyar fjärrundervisningen, med berättande arbetssätt och anpassning till varje enskild elev. Via sin webbplats och sociala medier delar hon undervisningsupplägg, arbetssätt och verktyg med många, både modersmålslärare, föräldrar och andra som hämtar inspiration från hennes arbete.”

Fakta om Guldäpplet
Guldäpplet är ett lärarstipendium. Guldäpplet delas årligen ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält.

Guldäpplet utdelas av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners är: Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Landsting, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Gleerups Utbildning, ILT Inläsningstjänst, Netsmart, Studentlitteratur samt den ideella stiftelsen DIU, grundare och koordinator.

Priset består, förutom av ett stipendium på 25,000 kr, av ett vackert glasäpple med inläggning i äkta guld, blåst av mästarna vid Bergdala Studioglas i Småland.

Guldäpplets webbplats: www.diu.se/guldapple


Mer information:
Napat Khiyapat
Modersmålslärare i thailändska
Skellefteå kommun
073-949 81 36 (om hon inte svarar, skicka sms så kan Napat ringa upp)

Mona Stenberg
Kommunikatör
Skellefteå kommun
070-533 86 24

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden