Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nästan 50 föreningar får aktivitetsbidrag av socialnämnden

Socialnämnden beviljar i år totalt 1 565 000 kronor i aktivitetsbidrag till 47 föreningar i Skellefteå kommun. Det beslutades under torsdagens sammanträde.

Därmed fortsätter den positiva trenden, då fler föreningar får aktivitetsbidrag i år än året innan. Även den totalt avsatta summan för aktivitetsbidrag är större än 2022.

- Det är roligt att vi har ett så rikt och engagerat föreningsliv i Skellefteå kommun, och socialnämnden vill stötta deras viktiga insatser för ökad delaktighet och integration samt för att motverka ensamhet, säger Iosif Karambotis, socialnämndens ordförande.

Gemensamt för alla föreningar är att deras aktiviteter ger möjlighet till ett aktivt, delaktigt och meningsfullt liv och att deras målgrupper finns inom socialnämndens ansvarsområde.

För att bidragen ska betalas ut ska föreningarna redovisa ev. föregående års bidrag samt lämna in godkänd revisionsberättelse och balansräkning.

För mer information, kontakta:

Iosif Karambotis, socialnämndens ordförande: 072-249 92 26

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden