Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nästan 300 nya lägenheter ska byggas i Skellefteå

Ytterligare cirka 270 nya lägenheter kommer att byggas i Skellefteå nu när Skellefteå kommun har förlängt markanvisningsavtal med Samhällsbyggnadsbolaget, SBB.

En av markanvisningarna gäller Krongatan på Moröhöjden där 180 lägenheter ska byggas med start i juni 2024. De kommer att vara fördelade på fem hus, fyra till tio våningar höga.

– Vi arbetar intensivt med markanvisningar för att kunna hålla igång takten i bostadsbyggandet och möta den stora efterfrågan. De förlängda avtalen är en viktig bit på vägen och kommer att göra det möjligt att bygga många lägenheter de kommande åren, säger Patrik Larsen, mark- och exploateringschef vid Skellefteå kommun.

  En annan markanvisning gäller Södertorg på Sörböle. Där ska det byggas 90 lägenheter med start under sista kvartalet 2024. I bottenplan på byggnaderna ska det rymmas lokaler för restauranger, butiker och kontor, och syftet är att området ska bli en naturlig mötesplats.

  Skellefteå kommun har även förlängt markanvisningsavtalet med SBB för ett område för flerbostadshus norr om Orkestervägen på Sjungande dalen. Här pågar fortfarande planläggning och det finns inget datum för byggstart än.

  För att läsa mer om planerade, pågående och nyligen genomförda projekt, gå in kommunens projektsida Skellefteå växer.

  För mer information, kontakta:
  Patrik Larsen, mark- och exploateringschef: 076-79 37 201

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner

  Kontakter

  Agnetha Boström

  Agnetha Boström

  Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
  Emilie Sjölund

  Emilie Sjölund

  Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

  Skellefteå kommun

  Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

  Skellefteå kommun
  Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
  931 85 Skellefteå
  Sweden