Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nåiden köper gamla seminariet och planerar bostäder

Under torsdagens skrevs kontrakt mellan Skellefteå kommun och Nåiden bostad. Det gamla seminariet vid OKQ8 vid Kanalgatan är nu sålt.

-Vi är mycket glada för att vår vision om våra planer att restaurera och bygga om huset till bostäder som om det utförts på 20-talet föll säljaren i smaken, säger Anders Bergqvist, Nåiden bostad.

Nämnden för support och lokaler har sedan tidigare konstaterat att gamla seminariet inte behövs för kommunal verksamhet. Frågan om seminariets framtid har efter det tagits upp till kommunstyrelsen, som beslutade att huset skulle säljas. Sedan dess har avdelningen för samhällsutveckling på kommunledningskontoret haft uppdraget att sköta försäljningen, vilket skett via Länsförsäkringars Fastighetsförmedling.

Flera krav ställdes på den nya ägaren, bland annat att det skulle finnas en långsiktig utvecklingsplan för fastigheten. Och nu står det alltså klart att Nåiden bostad blir de nya ägarna.

- Jag är glad att försäljningen nu är gjord och detta fina hus med bra läge blir omhändertaget. säger Tomas Teglund(S), ordförande för Support och Lokaler, Skellefteå Kommun.

Kulturhistorisk byggnad

Byggnaden är K-märkt och kommande renovering måste ske med omsorg. Detaljplanen tillåter i nuläget kontor och lokaler i huset, vilket betyder att detaljplanen måste ändras för att bostäder ska kunna byggas i huset.

Nästa steg blir att Nåiden bostad nu ansöker om ändring av detaljplanen, vilket innebär att bostäder tidigast kan börja byggas under senare delen av 2022.

-Vi ser med förtjusning, samt en stor portion ödmjukhet, fram emot att påbörja arbetet med att göra en juvel av denna anrika byggnad, säger Anders.

Kontakt:

Anders Bergqvist, Nåiden bostad, 070-399 39 95

Tomas Teglund(S), ordförande för Support och Lokaler, Skellefteå Kommun, 072-214 47 76

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden