Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Morö Backe centrum ska utvecklas – nu vill vi ha in synpunkter

Skellefteå kommun, SBB och Unobo planerar att utveckla Morö Backe centrum med bland annat fler bostäder, grönområden och mötesplatser, och skickar nu ut en enkät för att få in synpunkter.

Enkäten blir en del av förstudien till det kommande planarbetet i området, för att se till att de som berörs av förändringen får göra sin röst hörd.

– Frågorna handlar bland annat om hur området ska utvecklas för att invånarna ska trivas bättre och hur tryggheten kan öka i området, säger Lisa Elveros, planingenjör vid Skellefteå kommun.

  Enkäten är öppen mellan den 1 december och 15 januari.

  – Vi är mycket glada att nu få ta det första steget i utvecklingen av området tillsammans med våra hyresgäster och invånarna i Skellefteå kommun. Dialogen är ett viktigt verktyg för oss som fastighetsägare och vi hoppas att många hyresgäster och Skellefteåbor vill vara med och tycka till om utvecklingen av området, säger Pontus Lundström, projektchef, Samhällsbyggnadsbolaget.

   SBB kommer också att vara ute och prata med människor som rör sig i området och på så sätt får de som inte vill göra enkäten via mobilen också en möjlighet att lämna sina synpunkter.

   Här finns enkäten: Morö Backe - Placetoplan

   För mer information, kontakta:
   Lisa Elveros, planingenjör vid Skellefteå kommun: 072-240 60 06
   Stella Karagianni, arkitekt vid Skellefteå kommun: 072-221 58 32
   Pontus Lundström, projektchef, Samhällsbyggnadsbolaget: pontus.lundstrom@sbbnorden.se

   Ämnen

   Kategorier

   Regioner

   Kontakter

   Agnetha Boström

   Agnetha Boström

   Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
   Emilie Sjölund

   Emilie Sjölund

   Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

   Skellefteå kommun

   Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

   Skellefteå kommun
   Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
   931 85 Skellefteå
   Sweden