Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Materialoptimering för miljösmart byggande

Det finns många frågor att svara på när det gäller utvecklingen inom byggsektorn i dag. Det kan handla om vilka krav, initiativ och policys som egentligen styr.
- Därför tycker vi det är viktigt att ha en kunskapsdag för att kunna få svar på många av dessa frågor, berättar Britt-Inger Olofsson, utvecklingsstrateg vid Skellefteå kommun som den 6 oktober arrangerar en Kunskapsdag i Skellefteå med drygt 180 deltagare från privat och offentlig sektor, forskningsinstitut, branschorganisationer med flera. De kommer att finnas med både fysiskt och digitalt.

Det kan också handla om hur kommuner, arkitekter och akademi skapar en nödvändig riktning i hållbarhetsbygget och hur entreprenörer och leverantörer kan svara upp mot detta.

Att använda material optimalt
Under Kunskapsdagen i Skellefteå den 6 oktober kommer det att handla om hur vi optimalt använder material för att bygga miljösmart i framtiden.
- Det handlar bland annat om rätt material på rätt plats, ökad kunskap om hur vi minskar resursuttag, påverkan på klimatet och hur vi ska arbeta för en cirkulär ekonomi, förklarar Britt-Inger Olofsson, utvecklingsstrateg vid Skellefteå kommun, en av arrangörerna.

Skapa hållbart och miljösmart byggande
En av dem som är på plats är Evelina Fahlesson, kommunalråd i Skellefteå kommun som kommer att prata om hur politiska beslut skapar hållbart och miljösmart byggande.
- Jag tycker det är viktigt att vi arbetar långsiktigt i våra beslut när det gäller hållbart och miljösmart byggande både nu och i framtiden.

En annan finns där är Isak From, riksdagsledamot i Miljö- och jordbruksutskottet. Han ska prata om Hållbart byggande hjälper oss nå klimatmålen.
- Det framförs ofta att den Svenska skogen inte räcker till allt, men bara cirka fem procent av virkesproduktionen används till byggande i Sverige, har vi råd att inte nyttja skogen bättre?

Kunskapsdagen Materialoptimering för miljösmart byggande
Datum:
6 oktober
Tid: 08.30-15.00
Plats: Nordanåteatern i Skellefteå

Program

Kunskapsdagen kommer att genomföras både fysiskt och sändas digitalt.

Vill du ha ytterligare information kontakta gärna:

Britt-Inger Olofsson, utvecklingsstrateg Skellefteå kommun
070-242 79 19

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden