Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Många vill vara med och utveckla Skellefteå

29 tävlingsbidrag skickades in till kommunens markanvisningstävling för möjligheten att bostadsutveckla på Anderstorg i stadsdelen Anderstorp. Nu har tre aktörer valts ut och kommer att tilldelas mark i området. Den nya detaljplanen antogs sommaren 2021 och öppnar upp för cirka 400 nya bostäder.

Skellefteå genomgår en stor expansion och det planeras för 5000 nya bostäder fram till år 2026. Nu erbjuder Skellefteå kommun exploatörer att vara med och sätta ett tydligt avtryck i framtidens Skellefteå.

29 exploatörer ville få möjligheten att bygga och i arbetet med urvalet har tjänstepersoner från mark och exploatering samt samhällsbyggnads plan och bygg deltagit. Skellefteå kommun har kommit fram till att tilldela mark till tre olika aktörer; Nordfeldt Development AB, Klarabo Sverige AB och Magnolia Bostad AB. Kommunen kommer, tillsammans med exploatörerna, genomföra ett gemensamt gestaltningsarbete. Byggstart för de planerade 400 bostäderna kommer att ske senast under första halvåret 2023.

- Anderstorg ska vara ett välkomnande och levande område med hållbarhet och innovation i fokus. Närhet till grönska och en enkel och hållbar vardag samt säkra trafikmiljöer ska ge goda förutsättningar för en bra och trygg livsmiljö. Flera typer av verksamheter och bostäder i samma område ska samtidigt stärka kopplingarna till resten av Anderstorp stadsdel, Anderstorpsgymnasiet, campusområdet och Sörböle stadsdel, säger Patrik Larsen, mark- och exploateringschef.

  Intresserade exploatörer har fått möjlighet att lämna sitt bidrag med vision för bostadsområdet, innovativ hållbarhet, upplåtelseform, kostnad för slutkunden, genomförbarhet och tidplan som några viktiga faktorer.

  Kontakt:

  Patrik Larsen, mark- och exploateringschef Skellefteå kommun, 076 793 72 01

  Carl Lundin Magnolia Bostad AB, 073 650 88 51

  Andreas Morfiadakis KlaraBo Sverige AB, 076 133 16 61, andreas.morfiadakis@klarabo.se

  John Lindell Nordfeldts Development AB, 070 549 86 48

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner

  Kontakter

  Agnetha Boström

  Agnetha Boström

  Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
  Emilie Sjölund

  Emilie Sjölund

  Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

  Skellefteå kommun

  Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

  Skellefteå kommun
  Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
  931 85 Skellefteå
  Sweden