Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Lunchverksamheten inom gymnasieskolorna i Skellefteå kommun tillfälligt stängd från måndag 15 april

Från och med måndag 15 april och tills vidare kommer Skellefteå kommuns gymnasieskolor inte att servera lunch till eleverna. Med anledning av det strejkvarsel som lagts av fackförbundet Kommunal, där Aromköket tillhör de som varslats om strejk, behöver kommunen frigöra personal från andra kök för att säkerställa att det kommer att finnas tillräckliga mängder färdig kyld mat till verksamheter inom vård och omsorg om strejken bryter ut på torsdag 18 april.

Aromköket i Skellefteå tillagar mat till vård och omsorg inom Skellefteå kommun, men också till Skellefteå sjukhus. För att säkerställa tillgången till måltider inom dessa verksamheter har kommunen därför beslutat att från och med måndag morgon prioritera tillagning av portionsmat till vård och omsorgs matgäster och sjukhusets patienter.

I gymnasieskolan är skollunchen till skillnad från grundskolan inte lagstadgad, vilket är skälet till att personalen från gymnasiets restauranger tillfälligt omplaceras. Det gäller Balderskolans skolrestaurang, Anderstorps skolrestaurang, Kanalskolans skolrestaurang, Naturbruksgymnasiets skolrestaurang, och caféerna på gymnasieskolorna. Även personalrestaurangen Brinken i stadshuset stängs tillfälligt. Ett undantag görs för Naturbruksgymnasiets elever samt för elever i anpassad gymnasieskola idag, dessa kommer att serveras lunch som vanligt.

Gymnasiets elever kommer idag att avsluta sin skoldag vid lunchtid. Från tisdag och framåt kan eleverna ordna lunchen genom medhavda måltider eller äta utanför skolan. Mer information om detta kommer att läggas ut direkt till berörda elever och vårdnadshavare.

I Skellefteå kommun har även strejkvarsel lagts mot delar av renhållningen. Mer information om kommunens sophämtning kommer i det fall strejken blir ett faktum.


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden