Gå direkt till innehåll
Larmknapp gör det möjligt att larma SOS – även utan internet och telenät

Pressmeddelande -

Larmknapp gör det möjligt att larma SOS – även utan internet och telenät

Larmknappar för nödfall vid speciella händelser har installerats utanför brandstationerna i Burträsk, Bygdsiljum, Lövånger, Byske, Fällfors, Jörn, Boliden och Bureå. Knapparna ska användas vid nödfall när telefon, internet, och elektricitet vid extremväder eller andra händelse slås ut eller skadas.

Om du är i behov av akut hjälp och det inte går att använda telefonen kan du åka till närmaste brandstation och trycka på knappen. Hjälp anländer inom 5 minuter.

- Tanken är att skapa trygghet för våra invånare, att de fortfarande kan komma i kontakt med räddningstjänsten och SOS Alarm vid nödfall om funktioner som vi ser som självklara i vardagen är utslagna, säger Johan Marklund enhetschef på räddningstjänsten.

Larmknapparna ser ut som vanliga röda nödstoppsknappar och sitter utanför alla brandstationer i Skellefteå kommun. Knapparna är endast aktiverade vid behov för att förhindra att de missbrukas.

-Funktionstester gjordes på samtliga stationer under vecka 8 och testerna gick bra, säger

Johan Marklund.

Han fortsätter:

-Ta gärna en tur förbi din brandstation och för att se vart knappen sitter.

Kontakt:

Johan Marklund, enhetschef på räddningstjänsten, 0910-73 55 71

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden