Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kulturstipendier delas ut till dansare

Tangodansare och Dansväxthusets dansare är mottagare av årets kulturstipendium och ungdomskulturstipendium. ”Kulturnämnden vill stödja en framväxande och stark dansscen”, säger Daniel Sjögren, ordförande i kulturnämnden.

- Man lyfter denna gång fram dansen i Skellefteå. Både för att uttrycket ska kunna utövas av många och vara till glädje för en allt större publik, säger Daniel Sjögren.

Kulturnämndens ungdomskulturstipendium 2021 går därmed till Dansväxthusets dansare. Det slogs fast med motiveringen:

”Genom sina höga konstnärliga ambitioner och sitt hårda arbete, växer ungdomarna i Dansväxthuset både som individuella dansare och som dansgrupp. Tillsammans utmanar de sig själva och Skellefteås danspublik genom att töja på gränsen för sitt uttryck och gå framåt som konstnärer.”

Det har också bestämts att årets kulturstipendium delas ut till Irene och Leif Häggmark från Skellefteå Tangoförening med motiveringen:

”För att de introducerat den Argentinska tangon i Skellefteå redan 2001 och har varit med i bildandet av Skellefteå tangoförening. Samt för sitt outtröttliga arbete för att göra tangokulturen tillgänglig för fler i vår kommun.”

Kulturnämndens Kulturstipendium utdelas årligen ut till en person/personer, förening eller organisation verksam i Skellefteå kommun som gjort kulturella insatser av betydelse i Skellefteå kommun. Ungdomskulturstipendiet gäller för ungdom under 26 år.

Kontaktperson:
Daniel Sjögren, ordförande i kulturnämnden
076-134 25 75

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden