Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kulturskolan fyller 60 år – firandet startar med öppet hus

Kulturskolan i Skellefteå fyller 60 år. Som en del av jubileet kommer flera evenemang att hållas under året och firandet startar med två dagas öppet hus på Kulturskolan. ”Det ska bli kul att öppna dörrarna och visa upp våra verksamheter både för barn som redan deltar i något och för de som kanske inte känner till Kulturskolan sedan tidigare”, säger Susanne Lohman, enhetschef på Kulturskolan.

Kulturskolan har funnits i Skellefteå sedan 1962. Den startade som en musikskola, men 2013 flyttade flera verksamheter ihop och bildade en kulturskola. Under årens lopp har Kulturskolan gett ett stort antal elever möjlighet till ett rikt fritidsliv genom tillgång till en mängd olika estetiska ämnen.

– Vi ska ge barn och unga möjlighet att lära, utöva och uppleva olika kulturuttryck och strävar mot att de olika uttrycken ska lyfta varandra och skapa nya spännande kurser, säger Susanne Lohman.

För att fira att skolan fyller 60 år kommer flera evenemang att hållas under året. Startskottet går med två dagars öppet hus där besökare bjuds in för att titta på Kulturskolans verksamheter och de får dessutom möjlighet att prova på aktiviteter.

– Under de två kvällar som vi har öppet hus så kommer det att finnas uppemot 25 olika aktiveter att prova, säger Susanne Lohman.

Öppet hus kommer att hållas onsdagen den 31 augusti och torsdagen den 1 september.

För mer information, kontakta:

Susanne Lohman, enhetschef på Kulturskolan 070-283 5009

Kulturskolans hemsida hittar du på Kulturskolan - Skellefteå kommun (skelleftea.se)

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden