Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kommunstyrelsen i Skellefteå uttalar sig om händelseutvecklingen i Israel och Gaza

Kommunstyrelsen i Skellefteå antog under sitt möte den 23 oktober ett enhälligt uttalande gällande händelseutvecklingen i Israel och Gaza.

"Vi fördömer Hamas attack mot Israel.

Den senaste händelseutveckling vi har sett i Israel och Gaza är fruktansvärd. Brutalt våld drabbar återigen en utsatt region, och möjligheten till fred känns ännu mer avlägsen än någonsin.

Hamas attack mot Israel är oförsvarbar och avskyvärt där inget kan legitimera Hamas terroristhandlingar där många oskyldiga civila mördats och kidnappats.

Kommunstyrelsen tar därför kraftfullt avstånd från den terror som Hamas utövar och mot det våld som nu drabbar oskyldiga civila i såväl Israel som Palestina.

Israel har enligt folkrätten rätt att försvara sig mot Hamas, samtidigt som den palestinska civilbefolkningen har samma rätt till skydd som civila i andra konfliktområden och ska inte straffas för de terroristattacker som Hamas begår.

Kommunstyrelsen vill uttrycka sin stora medkänsla för alla drabbade civila i Israel och Palestina som förlorat nära och kära och som nu lever i rädsla, oro och sorg.

Kommunstyrelsen Skellefteå kommun"

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden