Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kommunanställda erbjuds förmånscykel

Nu får Skellefteå kommuns tillsvidareanställda möjlighet att hyra så kallad förmånscykel. Fördelarna är många. Dels stärker erbjudandet attraktionskraften hos arbetsgivaren, men det främjar även hälsan och klimatet.

– Skellefteå kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare, en del i det innebär att vi erbjuder attraktiva förmåner. Tack vare förmånscyklarna får våra medarbetare möjlighet till motion och bättre hälsa samtidigt som vi vet att ökad cykelpendling också skapar positiva effekter på både klimat och samhällsutveckling. Idag är det en självklarhet att vi som arbetsgivare ska göra vad vi kan för ett bättre klimat, säger Evelina Fahlesson, personalnämndens ordförande.

Erbjudandet innebär att tillsvidareanställda kan hyra en cykel under tre år till ett förmånligt pris. Kostnaden dras från bruttolönen. Vid avtalsperiodens slut kan medarbetaren välja att lämna tillbaka cykeln eller köpa loss den.

Företaget Ecochange har vunnit Skellefteå kommuns upphandling och sköter all hantering av förmånscyklarna. Två gånger per år öppnar ”beställningsfönstret” då bokningarna kan göras.

Den första beställningsperioden startade 25 april. 3-4 maj arrangeras demotillfällen där kommunens medarbetare kan bekanta sig med de cyklar som erbjuds. Visningarna arrangeras utanför Stadshuset, Östra Navet samt badhuset i Bureå.

Förmånscyklar som företeelse sprider sig just nu i Sverige, påskyndat av en skattelättnad från 1 januari i år. Enligt Ecochange har flera liknande kommuner kommit upp i över 700 cyklar inom en ettårsperiod. Det har hittills beställts över 4 800 cyklar i Örebro kommun och Jönköpings kommun är uppe i över 5 000 uthyrda cyklar.

– Hos oss hoppas jag på att minst 500 kommer att anta erbjudandet redan nu under våren och upp emot 2 000 över tid, säger Evelina Fahlesson. 

Kontakter: 

Evelina Fahlesson, personalnämndens ordförande, 070-523 09 94.

Joakim Lundin, personalchef. 070-176 00 34.

Välkommen att besöka visning av förmånscyklar 4 maj kl. 12

3-4 maj arrangeras demotillfällen där kommunens medarbetare kan bekanta sig med de cyklar som erbjuds. Visningarna arrangeras utanför Stadshuset, Östra Navet samt badhuset i Bureå.

Media hälsas välkomna att besöka ett demonstrationstillfället i Bureå. Personalnämndens ordförande Evelina Fahlesson är då på plats och svarar på frågor.

Tid: Onsdag 4 maj kl 12.

Plats: Utanför badhuset i Bureå.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden