Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Klutmark ska växa och få nya bostäder

Det finns en stor efterfrågan på bostäder i Klutmark och nu ska det utredas hur området kan växa genom att ett planprogram tas fram.

Det beslutade bygg- och miljönämnden igår.

– Klutmark har ett attraktivt läge med vacker natur och de senaste åren har det kommit in flera ansökningar om att bygga bostäder där. Nu ska vi gå vidare för att se hur området kan växa, så vi kan möta den snabba befolkningsökningen, säger Felicia Lundmark (S), ordförande i bygg- och miljönämnden.

    Planprogrammet ska undersöka hur Klutmark kan växa med hänsyn till miljön och de människor som redan bor där. Fokus kommer att ligga på vart det är lämpligt att placera bostäder, men även service och infrastruktur kommer att ses över.

    Fakta: Klutmark

    Klutmark ligger cirka 10 kilometer väster om Skellefteå stad på södra sidan om Skellefteälven. Norr om Klutmark, på andra sidan älven ligger Medle. I väst ligger Gråberg och österut stadsdelen Lund. Idag bor cirka 200 personer i Klutmark.

    För mer information, kontakta:
    Felicia Lundmark (S), ordförande i bygg- och miljönämnden: 073-80 88 193

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Kontakter

    Agnetha Boström

    Agnetha Boström

    Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
    Emilie Sjölund

    Emilie Sjölund

    Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

    Skellefteå kommun

    Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

    Skellefteå kommun
    Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
    931 85 Skellefteå
    Sweden