Gå direkt till innehåll
Karin Degerfeldt blir ny hållbarhetsstrateg på Skellefteå kommun.
Karin Degerfeldt blir ny hållbarhetsstrateg på Skellefteå kommun.

Pressmeddelande -

Karin blir personlig tränare i hållbarhet

Karin Degerfeldt tillträder den nya tjänsten som hållbarhetsstrateg på Skellefteå kommun. Hon arbetar i dagsläget som Funktionschef på Samhällsbyggnad och påbörjar sin nya tjänst den 1 oktober 2022.
- Jag blir en slags personlig tränare i hållbarhet för hela organisationen där min uppgift bland annat blir att samla in och höja kompetensen kring de här frågorna , säger Karin Degerfeldt.

Skellefteå växer och befinner sig mitt i en stor samhällsomvandling där hållbarhetsarbetet spelar en central roll. Karin Degerfeldt kommer i sin roll att leda och samordna det övergripande hållbarhetsarbetet i Skellefteå kommun och kommunkoncernen utifrån perspektiven ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet.

- Det pågår redan ett omfattande arbete med olika satsningar och projekt men vi behöver både öka tempot och se helheten av hur en hållbar utveckling sker. Det här är inget arbete som en person gör utan hela samhällets resurser behöver mobiliseras och samverka. Jag hoppas kunna katalysera och inspirera till detta arbete. När Skellefteå växer är klimatfrågorna givetvis jätteviktiga och här behöver en hel del fokus ligga, säger Karin Degerfeldt.

I enlighet med Skellefteå kommuns vision ”En hållbar plats för en bättre vardag” ska hållbarhetsperspektiven genomsyra hela Skellefteå kommun och de bolag som ingår i kommunkoncernen. Den nya tjänsten som hållbarhetsstrateg har inrättats för att detta arbete ska kunna bedrivas så effektivt som möjligt. Organisatoriskt ligger tjänsten inom avdelningen för kommunikation på kommunledningskontoret.

- Jag ser verkligen framemot att Karin börjar här och det viktiga jobb hon ska utföra, säger Gabriella Hahr Werkmäster, kommunikationschef.

För mer information:
Karin Degerfeldt, funktionschef samhällsbyggnadsförvaltningen
070 699 98 60

Gabriella Hahr Werkmäster, kommunikationschef
072 241 34 37

Ämnen

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden