Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Jätteevent ordnas för ungdomar i Skellefteå

Ett unikt event för Skellefteås ungdomar arrangeras den 11 november. Då fylls Sara kulturhus med en rad aktiviteter med syftet att skapa en rolig händelse samt främja psykisk hälsa. Dagen avslutas med en konsert av artisten Peg Parnevik på stora scenen, för att sedan följas av ett disco.

Arrangemanget” En hyllning till framtiden” ska synliggöra unga människors stora kapacitet i samhället. Förutom att skapa en händelserik dag är syftet att främja psykisk hälsa och uppmuntra ungdomar att prata öppet och våga be om stöd när de behöver det.

– Ska Skellefteå växa behöver vi unga som har en stark tilltro på framtiden. Denna dag tillägnar vi något av det finaste vi har, Sara kulturhus, till våra unga, låter dem ta plats och visar hur viktiga de är för oss, säger Lina Tjärnström, folkhälsostrateg vid Skellefteå kommun.

Den psykiska ohälsan bland unga ökar visar många undersökningar, och det handlar bland annat om deras egna och andras förväntningar när det gäller skola, framtid, social status och utseende. Många känner sig otillräckliga.
–Vi ska visa på många olika faktorer som gör att vi mår bra och att vi alla kan vara ett stöd till varandra under tunga perioder. Vi vill ge dem verktyg och förhoppningsvis fylla dem med energi denna dag, då det ska hända något i varje hörn, säger Lina Tjärnström.

Arrangemanget är öppet för samtliga högstadie- och gymnasieelever och bussar kommer att gå från fritidsgårdarna till Sara kulturhus. Innehållet under dagen och att alla skolelever bjuds på evenemanget är en unik händelse i Skellefteå, och finansieras via statliga medel. På plats finns bland annat Unghästen, improvisationsteater, Kulturskolan, tv-spel, workshops, möjligheter att skapa en installation och utrymme för samtal.

Kvällen avslutas med en konsert med Peg Parnevik. För första gången har hon släppt musik på svenska under eget namn och språkskiftet har tillkommit för att hon vill förmedla känslor med ett nytt tydligt uttryck.

– Det känns grymt kul att få vara en del av en så pass viktig sak. Jag ser fram emot att få komma till Skellefteå och möta alla som är med och hyllar framtiden! säger Peg Parnevik om eventet.

För ytterligare information:
Lina Tjärnström, folkhälsostrateg, 070-296-11-98, lina.a.tjarnstrom@skelleftea.se

Pressbild på Peg Parnevik från LiveNation.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden