Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

JAAA, Hockeybussarna fortsätter i Skellefteå!

Tack vare fler stödjande samarbetspartners kommer Hockeybussarna att rulla även i år. Torsdag den 18 september 2008 är det omstart för hockeybussarnas turer till Skellefteå Kraft Arena i samband med säsongens första elitseriematch. Klart är att Hockeybussarna kommer att köra under ordinarie matchsäsong.

Projektet är ett samarbete mellan Vägverket Region Norr, Skellefteå AIK Hockey, Skelleftebuss och Skellefteå kommun. Flera företag går dessutom in som sponsorer för att stärka sin miljöprofil, stödja klimatarbetet och förbättra trafiksäkerheten.

Syftet är att minska biltrafiken i samband med hockeymatcher. Drivkrafterna är naturligtvis minskad klimatpåverkan och bättre luftkvalitet men också mindre trängsel och därmed ökad säkerhet i trafiken vid matcherna. Genom att ta bussen till hockeymatchen kan fler välja att ta bussen även i andra sammanhang. Hockeybussarna har förtur in och ut från arena för att undvika tidsödande köer. De startar 10 minuter efter slutsignalen och tar dig snabbt hem.

Nyheter: Förutom de vanliga turerna från Skelleftehamn och centrala Skellefteå kommer turen från Bureå att köra via Örviken, Stackgrönnan, Södra Bergsbyn, Anderstorp, Sörböle och Skellefteå Kraft Arena. Denna tur går också direkt tillbaka samma väg, vilket är ett önskemål från resenärerna.


  • - Spela säkert och miljömedvetet! Satsa på hockeybussarna säger Jimmie Ericsson, Skellefteå AIK Hockey.

För vidare information kontakta:

Helena Stefansson Nilsson, projektledare Hockeybussen

Tel: 0910-73 77 82

e-post: helena.stefanssonnilsson@skelleftea.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden