Gå direkt till innehåll
Invigning av MAN på Campus Skellefteå 10 nov kl 12.00

Pressmeddelande -

Invigning av MAN på Campus Skellefteå 10 nov kl 12.00

Invigning av MAN på Campus Skellefteå 10 nov kl 12.00

Invigning av Museum Anna Nordlander på Campus kl. 12.00 i Forum foajén, med ett kort anförande av ansvarig Anders Jansson och sedan erbjuds en guidad tur genom konsten. Vidare kommer kostnadsfria guidade turer att erbjudas 16 november samt den 30 november kl 12.30.

Från och med den 10 november hälsar Museum Anna Nordlander på hos Campus Skellefteå. Med 19 konstverk ur museets samling som placeras i en form av samlingsutställning i L- och M-husen.

Det är en utställning som inte bara presenterar 19 nordiska konstnärskap, konstnärer som var och en på sitt sätt behandlar frågor som jämställdhet, samhälls- och genusfrågor utan även exempel på den verksamhet som Museum Anna Nordlander bedriver.

 Museum Anna Nordlander är ett museum där samtidskonst och genus står i fokus. Konsten i sig är en utgångpunkt för diskussioner och reflektioner över kön och identitet, något som utgör grunden för vad vi idag benämner som genus. Det handlar om vem som får vara människa på vems villkor. Trots att vår medvetenhet om genus växer är samhällets strukturer svåra att bryta. En institution som MAN finns till för att bredda och vidga perspektiven i konstvärlden och i förlängningen samhället.

För mer information kontakta Anders Jansson,utställningssamordnare  Museum Anna Nordlander. Skellefteå Museum.

Tfn: 070-566 34 24. E-post: anders.jansson@skelleftea.se

 

 

 

 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden